Az imádság

2018. augusztus 29. | Bejegyezte: admin | Kategória:  Könyv

Szeretem Yancey könyveit. Talán mindegyiket olvastam is, melyek magyar nyelven megjelentek. Azonosulni tudok harcaival, gondolataival. Őszintesége, képmutatástól mentes hite hitelessé teszik számomra írásait.

Új könyvében a keresztény élet egyik legfontosabb területéről az imádságról ír. Nem teológusként, sem lelkipásztorként, hanem – ahogyan önmagát nevezi – Isten kereső zarándokként közelít a témához. Nem egy tökéletes imádkozó ember áll előttünk, hanem egy olyan férfi, aki saját harcain, kudarcain, kétségein és győzelmein keresztül tanul imádkozni.

Az író a következőkkel magyarázza, miért kezdett bele a téma mélyebb kutatásába: „Ha az imádság az Isten és ember közötti találkozást szolgálja, mindent tudni szeretnék róla. Keresztény életem küzdelmei nagyrészt két alapvető kérdés körül forognak: miért nem teszi meg Isten, amit várok tőle, és miért nem teszem meg én, amit Isten vár tőlem. Nos, ez a két kérdés pontosan az imádságban keresztezi egymást.”

Mint előző könyveiben, ebben is számtalan történetet olvashatunk, melyeket az író most is a hétköznapokból hoz, személyes életpéldáiból merít.

Yancey a XXI. század rohanó emberéhez szól, aki gyakran képtelen a megállásra, ugyanakkor rengeteg fájdalmat, szenvedést, csalódást, stresszt cipel magával. Problémáinkra a legjobb és teljes megoldás az, ha felülemelkedünk helyzetünkön és Isten szemszögéből szemléljük önmagunkat, körülményeinket. Ezt pedig csak az imádságban érhetjük el.

Szükséges őszinteséget, alázatot is tanulnunk, elfelednünk a betanult vallásos rutinjainkat, ahhoz, hogy igazán átéljük az imádság csodáját, s szavaink a menny trónusához jussanak.

Forrás: baptist.hu

Mire megyünk Istennel?

2018. szeptember 10.

Jézusnak az az állítása, amelyet az Írás minden másnál többször ismétel, az, hogy nem egyre több szerzés által találjuk meg az életet, hanem sokkal inkább azzal, ha elajándékozzuk. Számomra ez mások szolgálatát jelenti.

Meghökkentő kegyelem

2018. augusztus 29.

Ebben a kötetében a kegyelem életátformáló hatalmát mutatja be, azt vizsgálva: ha a kegyelem Isten legnagyobb ajándéka a világ számára, hogyan valósul meg a gyakorlatban? S érvényes lehet-e az olyan szörnyűséges rémtettek idején, mint a holokauszt vagy a Gulag-táborok borzalma, a ruandai vagy a boszniai népirtás?
Yancey megdöbbentőnek és botrányosnak nevezi a kegyelmet,

Jelek a láthatatlan világból

2018. szeptember 10.

A szépség valamiféle váratlan megnyilvánulása, egy megmagyarázhatatlan belső sóvárgás, egy új tudományos felfedezés, egy gyermek világrajövetele, egy számunkra fontos személy elvesztése – olykor az élet lényegével kapcsolatos nehezen megválaszolható kérdéseket vet fel bennünk.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás *