Jézus másként

2018. augusztus 29. | Bejegyezte: admin | Kategória:  Könyv

Ismerjük Jézust. Talán a vasárnapi iskolai filc-táblájáról, talán gyermekként tanult esti imánkból, talán templomi freskókról, vagy a karácsonyi templomi műsorból….

Mind mutat egy képet. Jézust néha mintha ámulatba ejtő hatalmas emlékmű lenne – azonban cseppet sem eleven és nem is valóságos. Philip Yancey a valóságos Jézust keresi.

„Két jelző egészen biztosan nem illik az evangéliumok Jézusára: nem unalmas és nem is kiszámítható. Hogyan lehetséges mégis, hogy az egyház ennyire „megszelídítette” ezt a rendkívüli egyéniséget – vagy másként fogalmazva: „sikerült lenyírnia Júda Oroszlánjának körmeit, és sápadt segédlelkészek és ájtatos öregasszonyok házikedvencévé átminősítenie őt?”

Csakhogy az a Jézus, akit az evangéliumokból megismerhetünk, nem ilyen. Akkor hát milyen? „Kiszámíthatatlannak tetszett, nem lehetett megfogni, sőt érteni sem mindig. Ugyanakkor zseniális volt, zabolátlan, gyengéd, leleményes, szellemes és agyafúrt, megkerülhetetlen és felfoghatatlanul alázatos.”

Yancey gondolatai néhol kemények, néhol megállítóak, már-már a polgárpukkasztás határát is átlépik. Szükségünk van rá. Hogy Jézust másként, valóságosabban lássuk. Az életünk múlik rajta.

Forrás: Ifi-Kaptár

Hol van Isten, amikor fáj?

2018. szeptember 17.

Philip Yancey, miközben a fájdalom és a szenvedés problémáját kutatta készülő könyvéhez, egy évig járt haldoklók önsegítő csoportjába, amely nagyrészt harmincasokból állt. A szerző szerint ez a korcsoport viseli legnehezebben, ha saját halálával kénytelen szembenézni. Harmincas vagyok én is; fordítóként beültem hát a szerzővel „a szenvedés iskolájába”.

Az imádság

2018. augusztus 29.

Szeretem Yancey könyveit. Talán mindegyiket olvastam is, melyek magyar nyelven megjelentek. Azonosulni tudok harcaival, gondolataival. Őszintesége, képmutatástól mentes hite hitelessé teszik számomra írásait.

180 nap alatt a Biblián át

2018. szeptember 10.

Számomra az igeolvasás a mindennapok része- egy csendben eltöltött negyed óra a rohanó hétköznapokon igazi kikapcsolódás. Napi Bibliatanulmányozásaimhoz szolgál útmutatóul Philip Yancey és Tim Stafford 180 nap alatt a Biblián át című kötete, mely átlátható módon, 180 fejezetre bontva vezet végig a Biblia fő fejezetein.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás *